Održano 18. otvoreno prvenstvo Dalmacije u raketnom modelarstvu

Created with Sketch.

Održano 18. otvoreno prvenstvo Dalmacije u raketnom modelarstvu

U Vrlici je jučer, 18. svibnja održano 18. otvoreno prvenstvo Dalmacije u raketnom modelarstvu za učenike osnovnih i srednjih škola.
Organizatori natjecanja bili su Hrvatski astronautički i raketni savez i Zrakoplovno-tehničko društvo Sinj, Zajednica tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije i Amatersko raketni astronautički klub Dubrava iz Zagreba, a domaćin natjecanja je bila Osnovna škola Milana Begovića, koja je natjecateljima, mentorima i sucima ustupila školsku dvoranu za noćenje. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Grada Vrlike i Turističke zajednice Grada Vrlike.

Na otvorenju natjecanja okupljene je pozdravio Martin Olujić, predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Splita, a samo natjecanje je otvorila Dijana Maras, direktorica Turističke zajednice grada Vrlike.
Natjecanje se održalo u dvije kategorije: raketa s padobranom i raketa s trakom, a natjecali su se učenici osnovnih i srednjih škola iz Splita, Omiša, Sinja, Zadra, Obrovca, Garešnice i Zagreba.
Vjetar je radio probleme mladim raketarima, tako da su morali daleko trčati po svoje modele raketa. Neke modele raketavjetar je odnio predaleko, pa mladi raketari nisu uspjeli proći model za idući start, pa su najuspješniji natjecatelji bili oni koji su taktizirali. Na kraju natjecanja održana je podjela nagrada najuspješnijim natjecateljima.
Ekipa Zajednice tehničke kulture Grada Splita osvojila je ekipno treće mjesto u kategoriji rakete s trakom, dok je Toma Čanić (ZTK Split) osvojio pojedinačno treće mjesto u kategoriji rakete s trakom.

Za istaknuti je da je na ovom natjecanju je po prvi puta nastupila ekipa Zrakoplovno-tehničkog društva Sinj, koja je osvojila treće mjesto u ekipnom poretku srednjih škola.

Zrakoplovno-tehničko društvo Sinj zahvaljuje Nikoli Uzunu, zamjeniku gradonačelnika Grada Vrlike i Dijani Maras, direktorici Turističke zajednica grada Vrlike na angažmanu u organizaciji natjecanja, te potpori natjecanju koje se po drugi put održava u Vrlici, kao i tvrtki Naturalis koja je za ovu prigodu donirala izvorsku vodu.

Tags: