O nama

Created with Sketch.

Zrakoplovno-tehničko društvo Sinj je udruga građana osnovana u svibnju 2018. godine s ciljem osiguranja adekvatne skrbi, održavanja i operacija zrakoplovima koji su vlasništvu Društva i članova Društva kao i razvitka i promicanja tehničkog znanja te inženjerskih i poslovnih vještina kroz praktične projekte iz područja aeronautike i srodnih disciplina.
Zrakoplovno-tehničko društvo Sinj trenutno raspolaže s motornom jedrilicom Vivat L13 I jednosjedom trenažnom jedrilicom Pirat dok se u vlasništvu članova Društva nalaze još jedna natjecateljska jedrilica – PIK20 i jedna trenažna jedrilica – Morelli te jedan član ima udio u avionu namijenjenom šlepanju jedrilica – Citabria.

Osnivanje Zrakoplovno-tehničkog društva „Sinj“ je logični, formalizirani, nastavak dugogodišnje suradnje članova u provedbi projekata iz područja održavanja zrakoplova.
Članovi Zrakoplovnog društva su su kvalificirane i u zrakoplovnim krugovima prepoznate osobe sa slijedećim licencama:

2 instruktora zrakoplovnog jedriličarstva
1 instruktor TMG-a
1 ovlašteni ispitivač pri Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo
1 pilot s dozvolom profesionalnog pilota aviona
3 pilota s dozvolom privatnog pilota aviona
7 pilota s dozvolom pilota jedrilice
6 pilota s povlasticom TMG

Članovi Zrakoplovno-tehničkog društva Sinj bili su nositelji organiziranja zrakoplovnih priredbi Sinj Air Show 2015., 2016., i 2017. godine te više Državnih jedriličarskih prvenstava i Sinj gliding cup-ova.